Breaking News: 

Bloggen er snart klar!

hide breaking news

Hotte emner:

Andre kameratyper

To kameraer

Vi har i hovedsagen set på små, kompakte digitalkameraer i gennemgangen ovenfor, men der findes også andre typer digitalkameraer, som vi kort vil nævne her: Superzoom og spejlrefleks.

Superzoom

Superzoomen er et lidt større kamera, som er forsynet med optik, der giver helt op til 18 gange zoom. Billedkvaliteten er den samme som i et godt kompaktkamera, men zoomen er langt kraftigere.

Fujifilm superzoom

Fuji S8000fd - superzoom med en linse, der både giver vidvinkel og meget kraftig tele. Kameraet har også billedstabilisering og et 2,5" display. (Image courtesy of dcresource.com).

Digital spejlrefleks

Det digitale spejlreflekskamera adskiller sig fra “almindelige” digitalkameraer på flere punkter:

  • Linser kan udskiftes
  • Større, tungere, dyrere
  • Større billedchip (især en fordel ved dårlige lysforhold)
  • Bedre optik (altid en fordel)

På et spejlrefleks ser man ud gennem selve optikken via et spejlarrangement (deraf navnet spejlrefleks), og den kvalitet et spejl giver, kan ingen skærm konkurrere med. Alle professionelle fotografer bruger spejlrefleks. På engelsk kaldes spejlrefleks DSLR – Digital Single Lens Refleks.

Olympus E510

10 megapixel Olympus spejlrefleks med udskiftelig optik, billedstabilisering og en lang række andre finesser. (Image courtesy of dcresource.com).

Olympus E510

Samme kamera uden optik. Spejlet ses ikke, da det er vippet op, til gengæld kan man se billedchippen inde i kameraet. Flashen er i øvrigt også vippet op. (Image courtesy of dcresource.com).

Avanceret Canon DSLR med ekstra optik

Her er det monteret en anden optik på kameraet.

Læs om køb og test af kameraer.

Et svar til “Andre kameratyper”

  1. [...] Andre kameraer [...]

Skriv et svar